RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

IS truer med å drepe gissel ved solnedgang torsdag

Opprørsgruppen Den islamske staten (IS) truer med å drepe en jordansk jagerflyger ved solnedgang torsdag, dersom ikke Jordan løslater en terrordømt kvinne.

Trusselen om å drepe Muath al-Kasaesbeh blir framsatt i et lydopptak fra det som antas å være den japanske journalisten Kenji Goto Jogo, som også holdes som gissel av IS.

Kravet som blir framsatt i opptaket er at Jordan må overlate terrordømte Sajida al-Rishawi ved grensa til Tyrkia ved solonedgang torsdag. Dersom så ikke skjer, truer IS med å drepe den jordanske flygeren.

– Jeg er Kenji Goto Jogo. Dette er et lydopptak jeg er bedt om å sende dere. Dersom ikke Sajida al-Rishawi blir utvekslet med meg ved den tyrkiske grensa ved solnedgang Mosul-tid torsdag 29. januar, vil den jordanske flygeren Muath al-Kasaesbeh bli drept øyeblikkelig, lyder budskapet i opptaket, som ble formidlet via Twitter.

En talsmann for regjeringen i Amman kunngjorde onsdag at Jordan er villige til å løslate Rishawi, men bare dersom IS beviser at Kasaesbeh fortsatt er i live og løslater ham.

Sajida al-Rishawi ble dømt til døden i Jordan i 2006, etter å ha blitt pågrepet med et bombebelte rundt kroppen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere