RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

IS truer med å styrte Hamas på Gazastripen

Den islamske staten (IS) truer med å ta over kontrollen på Gazastripen. De ytterliggående opprørerne mener Hamas ikke er strenge nok i praktiseringen av islamsk lov.

I en video laget av IS i Syria truer gruppen med å ødelegge både Israel, Hamas og Fatah. Meldingen henvender seg direkte til «Hamas' tyranner».

– Vi vil utrydde den jødiske staten og dere og Fatah. Alle sekularistene er ingenting, og dere vil bli overskjørt av våre masser som kommer snikende, sier et maskert IS-medlem i videoen.

– Sharia-lovene vil bli innført på Gazastripen på tross av dere. Vi sverger på at det som skjer i Levanten i dag, og spesielt i Yarmouk-leiren, vil skje på Gazastripen, sier vedkommende.

Yarmouk-leiren er en bydel ved Damaskus som opprinnelig ble bygd opp av palestinske flyktninger. Den har under borgerkrigen vært kontrollert av militante palestinere og andre opprørsgrupper. Tidligere i år forsøkte IS-krigere å innta området, som er beleiret av syriske regjeringsstyrker, og som under borgerkrigen har vært preget av stor nød.

Levanten brukes for å betegne et område i Midtøsten som omfatter Syria, Libanon, Jordan, Israel, Gazastripen og Vestbredden.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere