*Nettavisen* Nyheter.

IS-video viser drap på syriske regjeringssoldater i Palmyra

Ekstremistgruppen IS har publisert en video som viser at 25 syriske regjeringssoldater blir skutt og drept i Palmyra i Syria.

04.07.15 19:45

Drapene som vises i videoen, skal ifølge nyhetsbyrået AFP stamme fra kort tid etter at IS tok kontroll over oldtidsbyen 21. mai.

I videoen vises det at soldatene blir skutt og drept på scenen til et antikt amfiteater. I bakgrunn ses ekstremistgruppens svarte flagg.

Personene som skjøt soldatene, ser ut til å være så unge som 13 eller 14 år gamle, ifølge BBC. Flere hundre menn i sivile klær blir filmet mens de sitter på trappene til amfiteatret og ser på, blant dem en ung gutt.

I dagene etter at IS tok kontroll over Palmyra, henrettet opprørere 20 menn i det samme amfiteatret, ifølge den britiske kringkasteren. Ifølge eksilgruppen Syrian Observatory for Human Rights (SOHR) ble beboere i nærheten tvunget til å se på drapene.

Det syriske regimet mener over 400 mennesker er blitt drept siden IS erobret byen som på arabisk heter Tadmur. SOHR har tidligere meldt at opprørerne har plantet landminer og eksplosiver ved de eldgamle romerske ruinene.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.