Gå til sidens hovedinnhold

Isabella (6) er millionær

- Hva er det å ikke like med å være millionær? Jeg er en superstjerne, sier hun.

Som de fleste andre småjenter liker Isabella Barrett å pynte seg, samle på teddybjørner og synge til Justin Bieber. Men det er det eneste hun har til felles med sine jevnaldrende. Isabella har nemlig en imponerende karriere med tv-opptredener og missekonkurranser bak seg.

Det startet med deltagelse i det amerikanske reality-programmet Toddlers and Tiaras, og derfra har det bare gått én vei. I dag produseres smykker og sminke med hennes navn, noe som har gjort den amerikanske jenta til millionær. Isabella er seks år.

- Jeg er en superstjerne
Den unge entreprenøren har en livsstil som er en selfmade millionær verdig.

- Hva er det å ikke like med å være millionær? Jeg er en superstjerne. Jeg har mitt eget smykkemerke og jeg bare elsker å være sjefen, Jeg taper ingenting og jeg vinner nesten hver eneste missekonkurranse jeg deltar i. Det jeg elsker mer enn noe annet, er sko. Jeg har mer enn 60 par, sier hun til Daily Mirror.

Ikke overraskende var det Isabellas mor, Susanna (39) som meldte på datteren i sin første missekonkurranse. Hun er også deleier i datterens smykkegeskjeft og sier til den britiske tabloidavisen at hun ikke ønsker at datteren skal bli bortskjemt i oppveksten.

- Du ser hva som skjer med barnestjerner som Britney Spears. Jeg vil ikke at det samme skal skje med min datter. Men hun liker fine ting, så vi stiller jo opp, sier hun.

Isabella elsker å bestille romservice når hun bor på fine hoteller, og den lille jenta velger ikke mat fra barnemenyen.

Hummer og indrefilet
- Vi reiser veldig mye for å delta i missekonkurranser og hun har virkelig fått sansen for femstjerners hoteller og hun elsker å bli vartet opp. Innimellom går hun litt langt, og en gang bestilte hun mat for 12.000 kroner, sier Susanna, som understreker at det aldri er cheeseburgere med pommes frites som bestilles. Stort sett velger hun det dyreste fra menyen, for eksempel hummer og indrefilet.

- Jeg vet at det virker pompøst, men for oss er det bare morsomt. Det er en del av hennes personlighet, sier hun.

Mesteparten av pengene kommer fra merket Glitzy Girl Collection, som selger alt fra lipgloss og små charm-armbånd til hettegensere. Nylig utvidet de virksomheten til salg av sminke. Ideen bak Glitzy Girl, var Isabellas. I selskapets første år tjente selskapet én million dollar, eller nærmere seks millioner kroner. Det er lite informasjon om hvor store beløp det dreier seg om i dag, men i 42 mennesker er i dag ansatt hos mor og datter.

Pengene går til klær
Susanna forteller at mesteparten av pengene går til reising, oppvarting av datteren og konstante oppdateringer av den voldsomme garderoben til Isabella, som inneholder kjoler som koster opptil 10.000 dollar per stykk.

- Jeg fikk laget et charm-armbånd for Isabella for å feire alle titlene, og alle de andre mødrene elsket det. Isabella foreslo at vi burde lage armbåndet til alle de andre, og dermed var Glitzy Girl et faktum. Jeg står for den daglige driften av selskapet mens Isabella er på skolen. Når hun har fri, er hun svært delaktig i driften, hun velger designet av armbåndene, hjelper med sendinger og tester hver eneste neglelakk- og lipglossfarge. Hun er definitivt hjernen bak selskapet. Alt hun tar i, blir til gull, sier den stolte moren til avisen.

Presser henne ikke
Susanna insisterer på at hun ikke presser datteren sin til noe som helst.

- Jeg bare hjelper Isabella til å oppnå målene sine. Hvis hun sier til meg i morgen at hun ikke vil drive med dette noe mer, så hadde det vært helt greit for meg.

Hovedpersonen selv bekrefter dette.

- Jeg elsker alt sammen og jeg vil aldri slutte. Jeg bare elsker å være stjerne, sier hun.

Reklame

Ny Pyton-bok: Dette er Tommy Sydsæters favoritthistorier med Rhesus Minus

Kommentarer til denne saken