RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Isaksen vil ha flere barn i barnehage


Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) tror de nye reglene fjerner den økonomiske hindringen for å sende barna i barnehagen.
Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) tror de nye reglene fjerner den økonomiske hindringen for å sende barna i barnehagen. Foto: Vegard Wivestad Grøtt (NTB Scanpix)
Sist oppdatert:
Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) håper gratis kjernetid vil føre til at flere barn fra familier med lav inntekt starter i barnehagen mandag.

De nye reglene, som innføres lørdag, innebærer at alle fire- og femåringer fra familier med lav inntekt får gratis barnehage i kjernetiden. Barnehagene åpner igjen etter sommerferien mandag.

– Dette fjerner den økonomiske hindringen for å sende barna i barnehagen. Det er god kunnskapspolitikk, og det er god sosialpolitikk, sier Isaksen til NTB.

LES OGSÅ: Mobbing i barnehager bekymrer foreldreutvalg

Viktig læringsarena

Gratis kjernetid i barnehage har tidligere blitt prøvd ut i fem bydeler i Oslo. Ifølge Statistisk sentralbyrå førte ordningen til flere barn i barnehagene, og til at barn med innvandrerbakgrunn – særlig jenter – senere gjorde det bedre på skolen.

Venstre foreslo ordningen i forhandlingene om statsbudsjettet for 2015. Der ble de, KrF og regjeringspartiene enig om å sette av 51 millioner kroner.

– Dette har vært en viktig sak for oss for å nå de som trenger barnehage aller mest. Vi håper både ordningen med gratis kjernetid og lavere barnehagepris for dem med dårlig råd kan bli ytterligere utvidet, sier Trine Skei Grande (V) til NTB.

Ifølge kunnskapsministeren er det bare rundt 5 prosent av landets fire- og femåringer som i dag ikke er i barnehage. Men blant dem er det en stor andel minoritetsbarn.

LES OGSÅ: Strammer inn politiattest for barnehagevikarer

20 timer

– Sosialpolitisk er barnehage og skole kanskje de viktigste virkemidlene vi har for å utjevne forskjellene som er mellom folk i Norge. Det gjelder både for barna og foreldrene. Det å ha barn i barnehagene er en måte for foreldre å få kontakt med det norske miljøet på, og det kan gjøre det lettere for kvinner å komme ut i jobb, sier Isaksen.

I tillegg til alle fire- og femåringer, får barn med utsatt skolestart fra familier med inntekt under 405.000 kroner rett til 20 barnehagetimer i uken.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere