RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Isbjørn dro Sebastian (22) ut av teltet

Foto: Svalbard360.com (SCANPIX)
Sist oppdatert:
Ludvig Fjeld og Sebastian Nilssen møtte Svalbards største skrekk.

De to kameratene skulle bare bli de første i verden til å padle rundt de fire store hovedøyene som Svalbard består av. Istedenfor ble turen brått stoppet da de møtte øyenes største skrekk: isbjørnen.

Mens de lå og sov, kom isbjørnen inn i teltet og gikk til angrep på den ene. Den voksne hannbjørnen på 360 kilo dro Sebastian Plur Nilssen (22) ut av soveposen og 40 meter før turkameraten Ludvig Fjeld (22) fikk skutt og drept isbjørnen. Det reddet trolig livet til Sebastian.

Må opereres
- Han er ikke livstruende skadet, men har moderate til alvorlige skader, opplyser informasjonsvakt ved Universitetssykehus i Nord-Norge, Merete Ekanger, til Aftenposten.

22-åringen fikk sårskader på overkropp, hode og nakke, og ifølge Aftenposten må mannen nå opereres på sykehusene i Longyearbyen.

- Slapp taket etter første skudd
- Kameraten fortalte at bjørnen slapp taket etter det første skuddet, men at han fortsatte å skyte til magasinet var tomt. Det dreier seg i alle fall om fire skudd, sier sysselmannsførstebetjent Per Andreassen til Svalbardposten.

- Var forberedt
- Isbjørnen har ekstremt god luktesans, og de var nøye på at de ikke skulle sove med mat i teltet, men pakke den ned i sekkene og sette dem på utsiden. De var også veldig nøye på at de skulle sette på snublebluss rundt teltet slik at de skulle få et varsel dersom isbjørnen kom. Jeg har vært i kontakt med familien til den ene, men vet ikke noe om hva som skjedde da de ble overrumplet av bjørn, sier Erik Skauen til Dagbladet. Han er idrettslærer og havpadler, og har vært den fremste rådgiveren for padlerne.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere