Isfront i kongehusene?

KJØLIG FORHOLD: Victoria og Joachim har aldri stått hverandre nære - den svenske kronprinsessen synes han har levd et altfor utagerende liv.

KJØLIG FORHOLD: Victoria og Joachim har aldri stått hverandre nære - den svenske kronprinsessen synes han har levd et altfor utagerende liv. Foto: (Scanpix)

Kronprinsesse Victoria er lite imponert over prins Joachim.

30.01.09 09:10

(SIDE2): Alle de nordiske kongehusene er svært nære hverandre - men som i alle andre familier kommer ikke alle like godt overens.

Ifølge danske Ekstra Bladet møtes den svenske kronprinsessen Victoria og den danske prinsen Joachim kun når de er absolutt nødt til det. Mens deres foreldre kong Carl Gustaf og dronning Margrethe, som også er søskenbarn, er svært nære hverandre og har vært mye sammen opp igjennom årene.

Nære tronarvinger
I motsetning til storbror Frederik (40), kronprins Haakon (35) og prinsesse Märtha Louise (37) som Victoria (31) står svært nære har ikke prins Joachim (39) levd slik Victoria synes det sømmer seg en prins.

I et intervju med Aftenposten i fjor sa den svenske kronprinsessen at Haakon og Frederik er som storebrødre for henne og at de ofte sendte meldinger til hverandre. Hun er svært glad for støtten hun får fra tronarvingene i nabolandene.

Siste nytt fra Side2: Sjekk forsiden akkurat nå!

Skilsmisse
Både svenske og danske hoffreportere er helt klare i sin sak: det ser kanskje lystig ut fra utsiden når de kongelige samles, men det er alt annet enn sterke bånd mellom Joachim og Victoria.

Ari Behn (36) fortalte på «Skavlan» for et par uker siden at han og Märtha gjerne reiser østover for å besøke Victoria og hennes kjæreste Daniel Westling (34). Märtha og Victoria skal etter sigende snakke sammen flere ganger i uken på telefonen og være svært nære hverandre.

Men Victoria og Daniel møtes aldri privat med Joachim og hans Marie (32) verken i Sverige eller i Danmark skal vi tro den danske avisen.

Dårlig livsstil

En svensk Se og Hør-reporter sier til avisen at det er ikke kun fordi Frederik og Victoria er tronarvinger at de har fått et nært bånd, det er også en spørsmål om livsstil.

Tidligere denne uken skrev den svenske avisen Expressen at det ikke er god stemning mellom Frederiks lillebror og den svenske tronarvingen og at det skyldes Joachims oppførsel etter skilsmissen med grevinne Alexandra (45). Den danske prinsen fløy på byen og festet med løst og fast i et par år før hans øyne falt på franske Marie.

Victoria selv er svært pliktoppfyllende og skal ha gitt sin fulle støtte til Alexandra etter skilsmissen hevder hoffrepotere i svensk presse.

- Alexandra hadde det ikke godt i den tiden og Victoria er en god lytter. Hun kan kunsten å støtte sine nærmeste når de har det tungt, sier en kilde ved det svenske hoffet ifølge Ekstra Bladet.

Aldri hørt tidligere
For hoffreporter i Se og Hør her hjemme, Kjell Arne Totland, er det første gang han har hørt om den såkalte isfronten mellom Victoria og Joachim andre skandinaviske hoffreportere mener er reell.

- Dette er faktisk første gang jeg hører om denne angivelige «isfronten» mellom Victoria og Joachim etter hans skilsmisse fra Alexandra – så dette må stå for de svenske reporternes regning, sier Totland til Side2.

- Jeg var selv i Møgeltønder da Joachim giftet seg på nytt i mai i fjor, og opplevde på nært hold at Victoria var svært så hjertelig både mot ham og hans Marie.

Totland mener at den nære kontakten den svenske kronprinsessen har med Haakon og Frederik også handler litt om fellesskapet de føler seg imellom fordi de en dag skal bli monarker i sine hjemland.

- Når Victoria i årenes løp har hatt mer kontakt med Frederik, skyldes nok dette først og fremst deres «skjebnefellesskap» som tronfølgere i hvert sitt land. Victoria sier jo selv at hun betrakter både Frederik og vår egen Haakon nærmest som sine storebrødre – og at de utveksler erfaringer og gir hverandre gode råd. sier han.

Er du fornøyd med Side2? Vi vil gjerne ha dine tilbakemeldinger. Klikk her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag