*Nettavisen* Nyheter.

Isfront mellom Collier og Keith

Fast Search & Transfer, med IR-sjef Robert Keith i spissen, skal ha brutt all kontakt med meglerhuset ABG Sundal Collier etter en salgsanalyse fra analytiker Georg Aasen. Les hvorfor

19.05.08 00:36

Ifølge kilder skal det være full skjærings mellom meglerhuset ABG Sundal Collier og IT-selskapet Fast Search & Transfer.



Årsaken er en analyse som meglerhusets analytiker Georg Aasen sendte ut 9. februar – etter at selskapet leverte kvartalstall for fjerdekvartal.



I analysen stilte blant annet Aasen spørsmålstegn til Fasts utestående fordringer. Fast selv har sagt at disse fordringene er av god kvalitet, mens ABG Sundal Collier i sin analyse mener at en avsetning på 0,4 millioner dollar viser at det er tegn på at fordringsmassen til Fast ikke er så sunn som tidligere antatt.



I analysen stiller også ABG Sundal Collier spørsmålstegn ved kontantstrømmen til Fast, og mener at det reelle resultatet ikke er så godt som det bunnlinjen i Fasts regnskaper viser.



Les om analysen her:



Analytiker klipper i stykker Fast-rapport

Isfront

Analysen fra ABG Sundal Collier har fått Fast til å reagere. Etter det iMarkedet.no har grunn til å tro har det oppstått en fullstendig isfront mellom selskapet og meglerhuset.



Fast vil ha seg frabedt at en analytiker i et anerkjent meglerhus insinuerer at selskapet bedriver fusk med regnskapet.



Drittpakke

Fredag kunne iMarkedet.no avsløre at en såkalt drittpakke har florert om Fast. Notatet går gjennom flere forhold i Fasts regnskap, og har fått ledelsen i Fast til å utstede et motnotat som tilbakeviser påstander om kreativ bokføring fra selskapets side.



Les mer om drittpakken her:


Fast svarer på "drittpakke" (Ny)

Etter hva iMarkedet.no kjenner til skal momenter i notatet som har gått til angrep på Fast være å finne igjen i analysen til ABG Sundal Collier.



Bekrefter kommunikasjon

Jan Petter Collier, adm. direktør i ABG Sundal Collier, bekrefter overfor iMarkedet.no at det er kontakt mellom meglerhuset og Fast, men han vil ikke avsløre samtalenes karakter.



- Det har vært kontakt mellom oss og Fast, men den kommunikasjonen er mellom oss. Når vi har noe å melde så melder vi det, sier adm. direktør i ABG Sundal Collier, Jan Petter Collier til iMarkedet.no.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.