Gå til sidens hovedinnhold

Isfront mellom Frp-ere på Stortinget

Oslo (NTB): Østfold Frp er igjen arnested for bitter personstrid. Beskyldninger om bestikkelser og urent spill danner bakteppet for lørdagens nominasjonsmøte i Hobøl.

Midt i striden står to stortingsrepresentanter og tidligere bestevenner som så å si ikke har vekslet ett ord med hverandre siden mai: Jon Jæger Gåsvatn fra Sarpsborg og mannen som var forlover i bryllupet hans, Ulf Leirstein fra Moss.

- Saken er i ferd med å rive fylkeslaget i filler, sier Gåsvatn til NTB.

Han mener Leirstein prøver å kuppe nominasjonsprosessen i kompaniskap med varaordføreren i Moss, Erlend Wiborg. I et brev til partiledelsen sentralt reiser Gåsvatn også spørsmålet om de to har gjort seg skyldig i bestikkelser. Fylkeslagets leder og den tidligere lederen av nominasjonskomiteen fikk nemlig begge en Ipad i gave av Leirstein og Wiborg.

Fremskrittspartiet har senere slått fast at dette ikke er i strid med partiets vedtekter, noe Leirstein betegner som en lettelse.

- Det jeg synes er ille, er at vi får en slik «drittpakke» i mediene, og at det ikke holdes internt. Disse beskyldningene har gått inn på meg, sier han til Moss Avis. (©NTB)

Reklame

Strømsjokk: Så mye billigere er fastpris enn spot