RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Iskald action

Sist oppdatert:
I actionspillet «Lost Planet» er temperaturen godt under null.

I «Lost Planet» tar du kontroll over Wayne, en soldat som etter en voldsom kamp våkner opp hos noen folk i ødemarken og bare husker hvordan han slåss. Heldigvis trenger han ikke kunne noe mer - «Lost Planet» handler utelukkende om skyting, skyting og mer skyting.

Imponerende grafikk

Spillet går ut på at du løper rundt i isødet på planeten E.D.N III og jakter på pirater og Akrid, en gjeng utrivelige og aggressive romvesener som virkelig hater mennesker. Ved hjelp av kreftene i Xbox 360 kaster Capcom ofte titalls nydelige beist mot deg på en gang, og sammen med noen fabelaktig flotte omgivelser gjør det så kampene er et teknisk imponerende skue.

Ikke like imponerende kamper

Dessverre er de ikke like artige som de er flotte å se på. Våpnene til Wayne er såpass kraftige at du sjelden føler deg særlig truet, og kampene er litt lette og blir etterhvert en smule ensformige og kjedelige som følge av dette. Det hjelper heller ikke at du kan ta kontroll over svære roboter, og dermed kicke enda mer ass.

Fantastiske bosser

Mot de fabelaktige bossene er situasjonen en annen, geværene til Wayne er innimellom like effektive som blåserør og du må ta kontroll over en robot for å i det hele tatt skade bossen. Vi skal ikke avsløre noen av de, men vi kan si så mye som at bossene er varierte, spektakulære og utfordrende.

Litt kort enspiller

«Lost Planet» byr på 11 flotte og varierte nivåer fulle av action, men selvom det høres mye ut så er spillet over på et par kvelder. Brettene er veldig rettfrem, det er aldri tvil om hvor du skal, og du kan ofte løpe forbi kampene.

Du tjener ingenting på å slåss, figuren din blir for eksempel ikke sterkere, så du går ikke glipp av noe ved å løpe. Capcom kunne med fordel implementert et slags rollespillsystem, hvor du på en eller annen måte ble belønnet for å skyte fiendene, og dermed hindret dette.

Artig flerspiller

Heldigvis veier flerspillerdelen opp for den korte enspillerdelen. Du kan spille vanlig «deathmatch» (alene eller på lag), konkurrere om å ha kontroll over flest punkter på et kart, eller delta i en omvendt (og eksplosiv) variant av haren.

Spillmodusene er ikke veldig kreative, men kartene er kjempegode og spillet er morsomt så lenge du spiller med de rette menneskene. Vi opplevde for øvrig ikke noe teknisk kluss når vi testet flerspillerdelen.

Bra, men kunne vært bedre

«Lost Planet» er et godt spill – det er blant annet vakkert, har noen fabelaktige bosser, og inneholder en god flerspillermodus. Og hadde Capcom gjort kampene bedre, spillet lenger og hindret deg i å løpe gjennom store deler av enkelte brett, hadde «Lost Planet» vært en klassiker.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere