*Nettavisen* Nyheter.

Isklatrer falt 30 meter

Reddes ut: Isklatreren som falt 30 meter blir reddet ut av rednignsmannskapet på stedet. Foto: Asbjørn Torgersen

En 39 år gammel mann fra Andorra er skadet etter et fall på nærmere 30 meter under en isklatrer-ulykke på Rjukan onsdag formiddag.

26.02.14 13:40

(Telemarksavisa): SISTE: Den skadde er nå fraktet opp til brua og vil derfra bli kjørt til Rjukan sykehus. Ni klatrere, seks brannmenn og en polititjenestemann deltok i arbeidet.

Ankerfestet røk
- Den skadde er en 39 år gammel mann fra Andorra. De hadde klatret fossen opp og var på vei ned da de valgte å rapelere ned. Ankerfestet røk og den skadde falt 6-7 meter ned på en fjellhylle. Han falt deretter videre ned til bunnen av juvet. Han har trolig falt 20-25 meter, sier Hanssen til Ta.no.

Full utrykning
Nødetatene i Telemark fikk ved 11.20-tiden onsdag formiddag melding om at en isklatrer skal ha falt ved Vemorkbrua på Rjukan. Flere patruljer rykket ut til stedet etter at meldingen kom inn.

Ligger i Vemork-juvet
Den skadde isklatreren ligger i bunnen av Vemork-juvet, og må bæres 80 høydemeter opp på båre.

Redningsmannskap på stedet forteller til TA at transporten opp til ambulansene kommer til å ta tid.

- Det er veldig dyp snø på stedet, og det er vanskelig forhold for dem som skal bære ham opp, sier TAs jorunalist på stedet.

Det er Hovedredningssentralen Sør-Norge som koordinerer aksjonen.

Umulig for helikopterene
- Det er én varmegrad, regn og tåke på ulykkesstedet onsdag formiddag. Det er umulig for både ambulansehelikopter og Sea King-helikopter å ta seg til juvet der den skadde ligge, forteller TAs journalist på stedet.

(Saken oppdateres)

Les flere saker fra Ta.no her

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag