RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Iskrem og kaldt øl

Foto: Tangaroa
Sist oppdatert:
Tangaroa har hatt besøk av en seilskute, og de var skikkelig rause med gavene! Se bildene!

Store tankere og lasteskip er farlige for en liten balsaflåte, og det er viktig å holde utkikk etter andre skip. Flåten er utstyrt med utstyr som gjør at den registreres på radar, og den har VHF slik at gutta kan varsle dersom skip kommer for nær.

Akkurat den saken har to sider. Skip betyr kaldt øl og andre godsaker det ikke er for mye av på flåten.

I dagsrapportenkan du følge ferden over Stillehavet, dag for dag. Vi legger ut posisjon, rapport om vær og vind, og lydrapporter, bilder og video fra flåten!

På vei til Panama
Det første skipet gutta så, var et digert lasteskip på vei fra New Zealand til Panama.

- Bjarne kaller opp skipet på radioen. Hollenderen som er vakthavende på brua sier han fikk de automatiske signalene fra oss, men at han lurte fælt på hva slags fartøy som gikk så sakte. Da han så oss tenkte han umiddelbart på Kon-Tiki, skriver Torgeir i bloggen.

Skipet durte forbi dem i tjue knop, men torsdag 25. mai dukket det opp master i horisonten!

Seilskuten
- En 60 meter lang seilskute kommer rett mot oss. De snakker med oss på radioen, og kapteinene blir enige om å møtes. De kommer fra Tahiti og skal til Galapagos, og på det fjonge antrekket til matrosene kan vi se at livet er lett og anstendig om bord, skriver Torgeir.

- Det er en regattaskonnert i plast med alt som tenkes kan ombord. De sklir forbi oss i 10 knops fart, vi vinker og hoier til hverandre, de spør om det er noe vi trenger.

Lengselen etter kaldt øl blir for sterk for Torgeir og Olav:

- Bjarne svarer etter sterke oppfordringer fra meg og Olav - jo, vi kunne ha behov for litt kaffe, ja, og litt øl. Vi ser at det blir hektisk ombord. De leter fram saker og ting fra flere forskjellige steder på skuta, og putter det i en eske. En kran heiser ned en gummibåt med 90 hesters motor, og en gruppe på seks, syv av matrosene kommer mot oss.

Kaldt og godt
Vanligvis er ikke is og øl en favorittkombinasjon, men is er ikke is lenge i 27 grader, og øl skal drikkes kald!

- Med seg har de sjokoladeiskrem, kalde øl, kaffe og sjokolade. Gjett om det blir festlig ombord i Tangaroa. Vi utveksler erfaringer om seilingen så langt, gjensidig imponerte over hverandres farkoster.

Flere bilder under!

Tips en venn om ekspedisjonen!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere