RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Islam Net føler seg diskriminert av UiO

Oslo (NTB): Den muslimske organisasjonen Islam Net fikk onsdag avslag på sin søknad om å bli studentforening ved Universitetet i Oslo, begrunnet med at gruppen er kjønnsdiskriminerende. Torsdag klaget Islam Net. De mener avgjørelsen er diskriminerende.

Bakgrunnen for avslaget er ifølge rektor Ole Petter Ottersen at Islam Net ikke tilfredsstiller kravene til studentorganisasjoner og tvert imot bryter med UiOs verdisett, skriver Universitas.

Organisasjonens leder Fahad Qureshi sier nå at de vil klage på vedtaket.

- Jeg synes det er veldig trist at UiO helt vilkårlig har samlet sammen masse ting helt ut av kontekst, for så å gi avslag til oss. De har tatt en beslutning uten i det hele tatt å ha snakket med oss. Hvis de hadde gjort det, tror jeg vi kunne ha oppklart en del misforståelser som kommer til syne i avslaget, sier Qureshi til studentavisen.

Rektor Ottersen påpeker at det skal være mangfold og høyt under taket når det gjelder ytringer, men sier at Islam Net går langt over grensen. Til Universitas understreker han at det ikke er snakk om diskriminering.

- Det er å snu det på hodet. Som akademisk institusjon er vi tolerante, men det er grenser for hvor tolerante vi kan være overfor intoleranse, sier Ottersen. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere