Islamist bortvist fra Oslo 17. mai

Foto: Ukjent (Mohyeldeen Mohammad/Abu Abdullah Al Albani/YouTube)

Pågrepet av tungt bevæpnet politi.

17.05.13 13:53

Den omstridte islamisten Mohyeldeen Muhammad blir ansett som en trussel under 17. mai-feiringen. Han måtte derfor love politiet å holde seg borte fra sentrumsområdene på nasjonaldagen.

Muhammad signerte torsdag en avtale med Politiets sikkerhetstjeneste (PST) hvor han lovet å holde seg unna Oslo sentrum mellom klokka 6 og 18, skriver ABC Nyheter.

Ifølge avisen ble han torsdag morgen klokka 7.20 pågrepet like utenfor politistasjonen på Stovner av tungt bevæpnet politi. Årsaken var at han bar våpen, noe han selv avkrefter. Han ble tatt med til Grønland politistasjon og holdt der til utpå ettermiddagen. Hadde han ikke signert avtalen, ville han blitt sittende arrestert fram til tirsdag.

Mohyeldeen Muhammad er så forarget over arrestasjonen at han lover at den vil få følger.

– Denne pågripelsen anser jeg som en av de av de mest alvorlige pågripelsene jeg har blitt utsatt for av PST. Jeg sverger på at dette skal få konsekvenser, sier Muhammad.

Han hevder politiet tok fra ham over 25.000 kroner under pågripelsen, samt en telefon og laptop.

– De hadde ikke grunnlag for å pågripe han, og han ble også straks løslatt da de skjønte det. Han utgjør neppe noen fare for 17. mai-feiringen, og han vil også selvsagt få pengene sine tilbake. Dette er bare en overreaksjon, og det viser i alle fall at PST følger med, sier Muhammads advokat John Christian Elden.

PST bekrefter at de pågrep en mann på Stovner torsdag, men ønsker ikke å bekrefte at dette var Muhammad.

– Det stemmer at vi pågrep en mann i 20-årene på Stovner torsdag morgen. Han ble løslatt igjen kort tid etterpå etter en sjekk, sier informasjonssjef Martin Bernsen til NRK.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.