Gå til sidens hovedinnhold

Islamist tiltalt for hets av Amal Aden

Oslo (NTB): Islamisten Ubaydullah Hussain (28) er tiltalt for å ha hetset forfatteren Amal Aden for hennes homofile legning.

Bakgrunnen er en melding Hussain la ut på Facebook i fjor etter at Amal Aden var utsatt for en voldsepisode, skriver VG.

Hussain skrev at Aden ikke burde ha blitt slått, men at hun burde blitt steinet ettersom «praktisering av homofili skal straffes med døden».

- Han bekrefter at han la ut meldingen på internett, men han oppfattet at voldsepisoden hadde skjedd i et muslimsk land med muslimsk lovgiving og i samsvar med det landets lover. Da han fant ut at hendelsen var i Norge, så slettet han meldingen, sier 28-åringens forsvarer John Christian Elden til VG.

Ubaydullah Hussain møter i Oslo tingrett 27. januar. Denne nye tiltalen kommer i tillegg til en tiltale som ble tatt ut i november. Hussain er fra før tiltalt for å ha kommet med trusler under rettssaken mot mulla Krekar i Borgarting lagmannsrett, samt for å ha truet to journalister. Hussain er også tiltalt for å ha kommet med diskriminerende eller hatefulle ytringer mot jødene. Blant annet la han ut en melding på Facebook der han skrev: «De er ekte svin og må bekjempes. Det er synd at broren som skjøt mot synagogen i 2005 eller 2006 ikke traff noen».

Ifølge VG har dessuten PST etterforsket Hussain for mulig oppfordring til terror i forbindelse med terrorangrepet mot gassanlegget i In Amenas i fjor, der fem nordmenn mistet livet. (©NTB)

Reklame

Gjør kupp: Sportsbutikkene tømmer lagrene for vintervarer