*Nettavisen* Nyheter.

Islamister forlater Libyas regjering

Tripoli (NTB-AFP): Et islamistparti i Libya varsler at det forlater regjeringen som følge av at det ikke fikk støtte til et mistillitsforslag mot landets statsminister.

Rettferds- og oppbyggingspartiet uttalte tirsdag at alle partiets fem statsråder forlater regjeringen til statsminister Ali Zeidan. Blant dem er oljeministeren.

Islamistpartiet er det nest største i nasjonalforsamlingen. At det nå forlater regjeringen, vil ventelig gjøre det enda vanskeligere å få slutt på den politiske stillingskrigen i nasjonalforsamlingen og sikre stabilitet i landet.

Islamistene har gjentatte ganger forsøkt å reise mistillitsforslag mot Zeidan, men har ikke lyktes. De mener statsministeren ikke har greid å få kontroll over de mange væpnede militsene, og at han heller ikke har greid å få kraft- og oljeindustrien til å fungere.

Det er nå to år siden diktatoren Muammar Gaddafi ble styrtet idet opposisjonen tok til våpen mot regimet. Opprørerne fikk hjelp av en flyforbudssone innført med mandat fra FNs sikkerhetsråd. Flere vestlige land, blant annet Norge, sendte jagerfly til Libya for å sikre at flyforbudssonen ble overholdt. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.