*Nettavisen* Nyheter.

Islamister i ny opprørskommando i Syria

Amman (NTB-Reuters-AFP): Islamister har fått de viktigste lederposisjonene i en ny overkommando som skal lede opposisjonens kamp mot regimet i Syria. Sjef blir brigader Selim Idris, en avhopper fra regjeringsstyrkene.

Idris ble valgt av en gruppe på 30 militære og sivile medlemmer av overkommandoen på et møte i den tyrkiske byen Antalya lørdag, sa talsmenn for opposisjonen mot den syriske presidenten Bashar al-Assad. Vestlige og arabiske sikkerhetsfolk var til stede på møtet.

- Blant de 30 er mange personer med tilknytning til islamistiske grupper som det regjerende Muslimske brorskapet i Egypt og salafistene i Syria, skrev nyhetsbyrået Reuters. Nærmere detaljer om den nye overkommandoen ventes lagt fram til uken.

Det syriske regimet hevdet lørdag overfor FN at opprørerne kan komme til å ta i bruk kjemiske våpen i sin kamp mot Assad-regimet. Faren for dette har økt etter at opprørerne har erobret en fabrikk som lager klor og som ligger øst for byen Aleppo nordvest i Syria.

Fabrikken ligger i et jordbruksområde og er tidligere blitt beskyldt for å forårsake omfattende forurensning. Klorgass ble først brukt som våpen av tyskerne under første verdenskrig, men ble senere avløst av andre såkalte stridsgasser som fosgen og sennepsgass. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.