RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Islamister kastet ut av Norge i hemmelighet

KASTET UT 20: 20 personer som kunne være knyttet til ekstrem islamisme ble pågrepet og umiddelbart kastet ut av Norge etter terroralarmen i juli. Bildet: Det lukkede asylmottaket på Trandum.
KASTET UT 20: 20 personer som kunne være knyttet til ekstrem islamisme ble pågrepet og umiddelbart kastet ut av Norge etter terroralarmen i juli. Bildet: Det lukkede asylmottaket på Trandum. Foto: Håkon Mosvold Larsen (NTB Scanpix)
Om lag 20 islamister ble pågrepet, utvist og umiddelbart sendt ut av Norge med tvang etter at terroralarmen gikk 24. juli, skriver Dagbladet.

De pågrepne var asylsøkere og personer som oppholdt seg ulovlig i Norge.

Den militære E-tjenesten og Politiets sikkerhetstjeneste hadde indikasjoner på at de fire IS-terroristene som var på vei til Norge i sommer hadde en eller flere medhjelpere her, ifølge Dagbladet, som skriver at Norge ble saumfart for mulige terrormedhjelpere.

UDI satte umiddelbart i verk et søk blant dem som nylig hadde bedt om asyl i Norge. Asylsøkere som hadde kommet til Norge de siste månedene ble sporet opp. Personer om kunne være knyttet til ekstrem islamisme ble pågrepet, og umiddelbart fraktet til det lukkede asylmottaket på Trandum. Flere ble dagen etter satt på et fly og sendt ut av Norge.

– De som ble tatt, og fikk asylsøknadene hurtigbehandlet under den store terroralarmen, ville åpenbart ikke fått asyl i Norge. Alle var direkte knyttet til ekstrem islamisme. Derfor ble sakene hurtigbehandlet, sier en kilde med detaljkunnskap om jakten på terroristene til Dagbladet.

Flere kilder understreker overfor avisen at norsk politi ikke har klart å identifisere den eller de som skulle ta imot og bistå de fire IS-terroristene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere