RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Islamister raserte nye helligdommer i Mali

Bamako (NTB-Reuters): Islamistiske opprørere har igjen rasert helligdommer i Timbuktu. Tirsdag ble to gravkamre i en moské som står på UNESCOs verdensarvliste ødelagt.

Væpnede islamistgrupper raserte to gravkammer i den berømte Djingareybermoskeen fra 1300-tallet i Timbuktu tirsdag, ifølge innbyggere.

Rundt tolv menn, væpnet med spisshakker og annet utstyr, begynte å hakke løs på gravkamrene etter at de hadde skremt folk vekk med geværskudd, sier en innbygger til nyhetsbyrået Reuters.

Det er bare en uke siden islamistgrupper gikk til angrep på andre religiøse og kulturelle helligdommer i Timbuktu. Opprørere har ødelagt minst åtte av 16 eldgamle mausoleer i tillegg til en rekke gravkamre, i hva de kaller en kamp mot uislamsk gudsdyrking.

Verdenssamfunnet har reagert på hærverket med sterke advarsler til opprørene. FNs sikkerhetsråd vedtok nylig en resolusjon mot islamistgruppene på bakgrunn av raseringen, og Den internasjonale straffedomstolen (ICC) har varslet at de kan bli etterforsket for krigsforbrytelser.

Også Norge reagerer sterkt. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere