Gå til sidens hovedinnhold

Islamister skylder på norsk utenrikspolitikk

Oslo (NTB): Norges utenrikspolitikk har skylden for at norske muslimer blir radikalisert, hevder den islamistiske gruppen Profetens Ummah. Antirasistisk Senter kaller gruppen ekstremister.

Antirasistisk Senters leder Kari Helene Partapuoli var til stede under pressekonferansen som den islamistiske gruppen Profetens Ummah holdt tirsdag. Journalister som var til stede fikk ikke svar på sine spørsmål. Gruppen ga uttrykk for at den har blitt utsatt for heksejakt fra politiets side.

Partapuoli mener gruppen fortjener å bli sett på med kritiske øyne.

- De lefler med ganske ekstrem symbolikk, sier hun til Aftenposten.

Partapuoli reagerer sterkt på at gruppens talsperson Egzon Avdyli (24) på pressekonferansen hevdet at Profetens Ummah representerer alle muslimer i Norge.

- Det er en av de groveste påstandene de har kommet med. Flere av dem jeg har snakket med den siste tiden, frykter at noen skal tro på at de representerer flertallet av muslimer, sier Partapuoli.

- Når man nekter å svare på spørsmål om man støtter Al-Qaida eller terror, betyr det som regel at det er noe her som ikke tåler dagens lys, sier Sultan til Dagsavisen.

Han påpeker at det godt kan hende at gruppen ikke står for en Al-Qaida-lignende ideologi.

- Men da har de gjort en forferdelig dårlig jobb med å vise det. Den naturlige forståelsen av det som skjedde på pressekonferansen er at dette er en ekstremistisk gruppe, sier han.

Johnsrud var til stede på pressekonferansen tirsdag og fikk da på direkte spørsmål vite at trusselen mot henne ikke var alvorlig ment.

Det hindrer imidlertid ikke politiet fra å utvide siktelsen mot Hussain. Politiadvokat Kathrine Kristoff sa tirsdag til NTB at hun jobber med en utvidelse av siktelsen og at den skal være klar onsdag. Varetektsperioden for 27 år gamle Hussain går ut fredag. Da vil politiet ifølge NRK be om fire nye uker i varetekt. (©NTB)

Reklame

Her kan du levere Lotto