Gå til sidens hovedinnhold

- Islamister tilbys ministerposter i Egypt

Kairo (NTB-AFP-Reuters): Egypts nye statsminister kommer til å tilby ministerposter til politikere fra både Det muslimske brorskap og salafistpartiet Nour, ifølge statlige medier.

- Enkelte kabinettposter vil bli tilbudt Frihets- og rettferdighetspartiet, sier president Adli Mansours rådgiver Ahmed al-Muslimani og refererer til Brorskapets politiske fløy.

Også de mer radikale islamistene i Nour, som i utgangspunktet støttet hærens avsettelse av Brorskapets president Mohamed Mursi sist uke, vil visstnok bli tilbudt sjefsstillinger i overgangsregjeringen.

- Det finnes overhodet ingen innvendinger mot å inkludere medlemmer av de to partiene i regjeringen, sier talsmannen ifølge det statlige nyhetsbyrået MENA.

Det muslimske brorskap har avvist overgangspresident Mansours tidsplan for nye valg i landet, og fortsetter å protesterte mot kuppet. De krever at folkevalgte Mursi gjeninnsettes.

Nour, som er Egypts nest største islamistiske parti, har ikke protestert mot utnevnelsen av tidligere finansminister Hazem el-Beblawi som ny statsminister i det folkerike landet. (©NTB)

Reklame

Dette må du vite om årets Formel 1-sesong