RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Islamister truer med å angripe Mali-styrke

Nouakchott (NTB-AFP): Islamister truer med å angripe alle som samarbeider med en utenlandsk militærstyrke som kan bli sendt for å intervenere i Mali. Et stort område nord i det afrikanske landet står under islamistenes kontroll.

Området er på størrelse med Afghanistan og har de siste tre månedene vært kontrollert av en gruppe som kaller seg al-Qaida i islamsk Maghreb, AQIM. I helgen ble en rekke muslimske helligdommer i byen Timbuktu i Mali rasert av ytterliggående islamister.

- Ingen bør la seg friste til å utnytte situasjonen med utenlandske styrker som har kastet sitt blikk på regionen. Vi vil ikke stå passive og se på det som skjer, men gripe inn med fasthet og besluttsomhet, sier AQIM-lederen Mokhtar Belmokhtar.

Før helgen kom det lignende trusler fra en annen militant islamistgruppe nord i Mali, Bevegelsen for enhet og hellig krig MUJAO. Mali har vært herjet av kaos siden mytterister fra hæren i mars avsatte president Amadou Toumani Touré.

Opprørere fra Tuaregstammen og radikale islamister styrer store områder nord i landet etter den strenge muslimske straffeloven sharia. Den vestafrikanske samarbeidsorganisasjonen ECOWAS vurderer å sende en militær styrke på 3.300 soldater til Mali. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere