Gå til sidens hovedinnhold

Islamister truer med å drepe Merkel

Berlin (NTB-Reuters-DPA): Islamistiske ekstremister truer med å drepe Tysklands statsminister Angela Merkel. De sier også at de vil angripe den tyske nasjonalforsamlingens hovedkvarter i Berlin, skriver avisen Die Welt.

Tyske etterretningsfolk bekreftet i helgen at de studerer et videoopptak med slike trusler. Opptaket er tre minutter langt og inneholder utsagn fra en radikal muslim med tysk bakgrunn som kaller seg Abu Azzam og som nå skal oppholde seg i Egypt.

- Vi ser tilbake på en arabisk vår og fram mot en europeisk sommer. Osama (bin Laden), vent på oss, vi ønsker å se Merkel og USAs president Barack Obama døde, sier Azzam ifølge velinformerte Die Welt.

Det vil bli satt i verk angrep mot Forbundsdagens bygning i sentrum av Berlin. Dette vil bli en aksjon som minner om ødeleggelsen av tvillingtårnene i World Trade Center i New York i 2001, heter det videre i videoopptaket.

Ifølge nyhetsbyrået Reuters har Tysklands deltakelse i krigen i Afghanistan skapt frykt for gjengjeldelsesaksjoner på tysk jord. Tyskerne bidrar også med transportfly til kampen mot islamistiske opprørere i det afrikanske landet Mali. (©NTB)

Reklame

Stor oversikt: Her er salgene i nettbutikkene nå