RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Islamister vil demonstrere utenfor Stortinget

Oslo (NTB): Ytterliggående islamister i Oslo har fått tillatelse til å demonstrere mot Norges deltakelse i krigen i Afghanistan utenfor Stortinget etter fredagsbønnen 20. januar.

Stortingets administrasjon bekrefter overfor NRK at de har gitt tillatelse til at det skal holdes en demonstrasjon mot krigen i Afghanistan på Løvebakken 20. januar.

Gruppen som står bak demonstrasjonen, mener alle nordmenn er skyldige i «massakre av uskyldige» i Afghanistan. På Facebook-gruppen der demonstrasjonen planlegges blir terrorister hyllet og det jubles når NATO-soldater blir drept eller tar livet av seg.

Flere av medlemmene av gruppen uttrykker bekymring for at demonstrasjon er «uislamsk» og et eksempel på etterligning av «kuffar», vantro, noe som er forbudt etter deres tolkning av religionen. Profilen som opprettet gruppa forsikrer at arrangementet vil gå fredelig for seg, og at kvinner og menn vil holdes atskilt.

Informasjonssjef Martin Bernsen i Politiets sikkerhetstjeneste sier til at de av prinsipp ikke kan kommentere konkrete saker som denne. På generelt grunnlag sier han:

- Sosiale medier har de senere år utviklet seg til å bli en plass der ekstreme holdninger formidles, og PST kommer til å ha et økt søkelys på dette framover. (©NTB) (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere