Islamistisk politiker dømt til døden i Bangladesh

Dhaka (NTB-Reuters-AFP): En ledende islamistisk opposisjonspolitiker er dømt til døden i Bangladesh. Høyesterett i Dhaka har bestemt at Abdul Quader Mollah skal henges, etter at han tidligere er funnet skyldig i drap, voldtekt og tortur.

Høyesteretts dom falt tirsdag, etter at kjennelsen mot Mollah ble kunngjort i februar i år. Mollah var opprinnelig dømt til livsvarig fengsel, men høyesterettsjustitiarius Muzammel Hossein og hans kolleger valgte å skjerpe straffeutmålingen.

- Vi er forferdet over dommen, dette er første gang i det sørlige Asias historie at en høyesterett skjerper straffeutmålingen fra en lavere rettsinstans, sier Mollahs forsvarer Tajul Islam. Mollah er 65 år gammel og en av topplederne for partiet Jamaat-e-Islami.

Livstidsdommen som ble avsagt tidligere i år, utløste omfattende demonstrasjoner med krav om at dommen måtte skjerpes. Titusenvis av tilhengere av en ikke-religiøs statsform slo leir i Bangladeshs hovedstad Dhaka og fortsatte sine protestaksjoner i ukevis.

Nasjonalforsamlingen i Dhaka ble presset til å endre lovene om krigsforbrytelser slik at høyesterett kunne straffe slike overgrep med døden. Forbrytelsene Abdul Quader Mollah er dømt for, skal ha blitt begått under Bangladeshs krig for selvstendighet fra Pakistan i 1971. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.