RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Islamistleder dømt til døden i Bangladesh

Chittagong (NTB-AFP): Lederen for det største islamistpartiet i Bangladesh er dømt til døden for våpensmugling. Frykten er at dødsdommen vil utløse ny uro i landet.

Motiur Rahman Nizami (70), leder for partiet Jamaat-e-Islami, ble torsdag kjent skyldig i og dømt til døden for å ha smuglet 10 billass med våpen inn til landet for et tiår siden.

Nizami, som på daværende tidspunkt var industriminister i Bangladesh, ble dømt for å ha hjulpet til å losse 4.930 skytevåpen og 27.000 granater fra en båt som lå til kai i havnebyen Chittagong. Våpnene var ment å sendes videre til en opprørsgruppe som holdt til i det nordøstre India, like ved grensen til Bangladesh.

Nizami var tiltalt i saken sammen med om lag 50 andre personer, og 13 av de medtiltalte ble også dømt til døden, deriblant tidligere innenriksminister Lotfuzzaman Babar, to tidligere etterretningssjefer og flere andre tidligere framstående politikere.

Flere i Bangladesh frykter at dommene vil utløse ny voldelig uro i landet. I forkant av valget som ble holdt tidligere denne måneden, mistet flere personer livet i sammenstøt og angrep som hovedsakelig Jamaat-partiet fikk skylden for.

Etter at dommen falt, demonstrerte Jamaat-tilhengere flere steder i landet. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere