*Nettavisen* Nyheter.

Islamistleder henrettet for krigsforbrytelser i Bangladesh

Dhaka (NTB-Reuters-AFP): En ledende islamistisk opposisjonspolitiker er henrettet i Bangladesh for forbrytelser utført under frigjøringskrigen i 1971.

Det bekrefter myndighetene. Abdul Quader Mollah ble hengt etter at høyesterett opprettholdt dommen der han ble funnet skyldig i drap, voldtekt og tortur.

Mollah, som var nestleder i det forbudte islamistpartiet Jamaat-e-Islami, blir med det den foreløpig eneste som er henrettet for forbrytelser gjort under krigen i 1971. Da fikk det som ble et uavhengig Bangladesh hjelp av India for å løsrive seg fra Pakistan.

Mollah ble hengt i sentralfengselet i hovedstaden Dhaka torsdag. Det er ventet at henrettelsen kan utløse voldelig opptøyer i Bangladesh i forkant av at landet skal avholde valg om under en måned.

Ifølge dommen ledet 65-åringen en pro-pakistansk milits som blant annet sto bak massakren på 350 ubevæpnede, sivile bengalere.

Flere hundre tusen mennesker døde eller ble massakrert da den pakistanske hæren og pro-pakistanske grupper slo knallhardt ned på opprøret som oppsto da myndighetene nektet å anerkjenne at Bangladesh' frigjøringsparti vant det første demokratiske valget i landet i 1970. (©NTB) (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.