Protesten ble nemlig avblåst da Paludan, som er med i det islamkritiske mikropartiet Stram Kurs, ble angrepet av en person. Han kritiserte deretter politiet for å ikke sikre ytringsfriheten hans nok, skriver NRK.

Flere personer ble pågrepet under urolighetene denne dagen, og det har oppstått en diskusjon om vern av ytringsfriheten i Danmark.

Trussel for Danmarks sikkerhet

Noen uker tidligere var Paludan imidlertid med på en annen markering, og ledet en gruppe som satte fyr på en Koran med bacon surret rundt. Samtidig skal de ha sunget følgende: «De skal ikke integreres, de skal hjem, de skal ikke integreres, de skal hjem …», skriver NRK.

- Rasmus Paludans demonstrasjoner utgjør ikke bare en trussel for ham selv, men for hele Danmarks sikkerhet, sier Hans Jørgen Bonnichsen, tidligere sjef i det danske etterretningspolitiet PET, til det danske Ekstrabladet.

Se videoen nedenfor for å se da Rasmus Paludan ble angrepet palmesøndag, 14. april. Videoen er filmet og lagt ut av Stram Kurs på YouTube.

Vil forby islam i Danmark

Mandag denne uken var Paludan igjen med på å brenne en Koran. Sammen med noen fra Stram Kurs demonstrerte han på Holmegårdsvej i Kokkedal. Samtidig som Koranen brant, sang de nasjonalsangen.

Danmarks justisminister Søren Pape Poulsen må i dag fortelle hvordan myndighetene har tenkt å sikre ytringsfriheten når demonstranter trues med vold, skriver NRK.

Paludan stiftet mikropartiet Stram Kurs i 2017. Partiet tar blant annet til orde for å forby islam i Danmark, utvise flyktninger og annullere dansk statsborgerskap for ikke-vestlige innvandrere.