RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Islamsk organisasjon ber om frihet for syriske biskoper

Sist oppdatert:
Jeddah (NTB-AFP): Den islamske samarbeidsorganisasjonen (OIC) ber om at Syrias to fremste kirkeledere settes fri med det samme etter at de ble bortført tidligere i uken.

De to biskopene Paul Yazigi og Yohanna Ibrahim leder henholdsvis Syrias gresk-ortodokse og syrisk-ortodokse kirke. Begge ble bortført av væpnede menn mandag idet de var på vei fra den tyrkiske grensen til Syrias største by Aleppo, der kirkesamfunnene har hovedsete.

OICs generalsekretær Ekmeleddin Ihsanoglu fordømmer kidnappingene og ber om at biskopene settes fri «øyeblikkelig og uten betingelser». Han sier også at kirkens ledere alltid har «levd med verdighet og ære i islamske land».

OIC er en paraplyorganisasjon for verdens 57 muslimske land.

Ingen har tatt ansvar for bortføringene, men kilder i den gresk-ortodokse kirken har sagt at kidnapperne presenterte seg som «hellige tsjetsjenske krigere».

Også norske myndigheter har bedt om at biskopene settes fri. Utenriksdepartementet har dessuten kontaktet lederen for opprørshæren Den frie syriske hær for å be ham bidra til at de to blir løslatt. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere