Islamsk Råd: - Mange uredelige kjøttprodusenter

Oslo (NTB): Muslimer har lenge blitt ført bak lyset ved at kjøttbransjen misbruker begrepet halal på produkter som ikke oppfyller kravene, mener Islamsk Råd. De vil gjerne samarbeide med Mattilsynet.

Generalsekretær Mehtab Afsar betegner tilstanden i visse deler av kjøttbransjen som mafialignende. Han sier at rådet over lengre tid har uttrykt bekymring over falske halalprodukter.

- Vi vet at det er mye lureri i bransjen, og får stadig spørsmål om dette fra våre medlemmer. Blant annet er det mye smuglerkjøtt inne i bildet, og mange useriøse aktører lurer muslimer ved å skrive halal på arabisk på pakka. Vi forventer at Mattilsynet tar dette mer på alvor framover, sier han til NTB.

I 2011 innførte Islamsk Råd Norge sin egen halalstandard, som stiller krav til både slaktemetode, hygiene, opprinnelse og andre deler av produksjonen. Disse produktene får en egen sertifiseringslogo.

- Vi tilbyr gjerne veiledning til Mattilsynet om halalmat. Dessuten forventer vi at de nå vil jobbe for å luke ut useriøse aktører, og hindre at de får fortsette i bransjen, sier Afsar. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.