RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Islamsk Råd: – Alle norske pilegrimer i god behold


MANGE DØDE I MEKKA: Hundrevis ble trampet i hjel i Mekka. Alle de norske som har reist på pilgrim til Mekka, er i god behold.
MANGE DØDE I MEKKA: Hundrevis ble trampet i hjel i Mekka. Alle de norske som har reist på pilgrim til Mekka, er i god behold. Foto: Uncredited (Ap)
Oppdatert med nytt fra UD og fra Bergen Muslimske Forening.

Oslo (NTB): Islamsk Råd melder at alle de norske pilegrimene som har reist til Saudi-Arabia er i god behold, men Utenriksdepartementet kan ikke bekrefte dette.

Over 700 mennesker omkom og flere hundre ble skadd i kaoset som oppsto i folkemengden i Mina utenfor Mekka torsdag. Ingen av dem er norske, ifølge generalsekretær Mehtab Afsar i Islamsk Råd Norge.

– Vi har vært i kontakt med alle lederne for gruppene som har reist ned fra Norge, og de sier at alle de norske er i god behold, sier Afsar til TV 2.

Utenriksdepartementet kan imidlertid ikke bekrefte dette overfor NTB.

Den norske ambassaden i Riyadh jobber fortsatt med å finne ut om alle er i god behold, i samarbeid med saudiarabiske myndigheter.

NRK meldte torsdag kveld at Bergen Muslimske Forening ikke har fått kontakt med seks-sju medlemmer som har reist.

– Det var både kvinner og menn som reiste. Jeg kjenner dem godt, men vi har så langt ikke fått høre verken positive eller negative nyheter om dem, sier Ramazan Karais, tidligere leder i foreningen.(©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere