*Nettavisen* Nyheter.

Islamsk Råd foreslår muslimske barnevernsinstitusjoner

Styreleder Abdirahman Diriye i Islamsk Råd Norge

Styreleder Abdirahman Diriye i Islamsk Råd Norge (IRN) mener at egne muslimske barnevernsinstitusjoner kan være en løsning for å ivareta minoritetsbarns kulturelle, språklige og religiøse bakgrunn. Arkivfoto: Heiko Junge / NTB scanpix Foto: (NTB scanpix)

For å ivareta minoritetsbarns rett til å bevare sin kulturelle, religiøse og språklige bakgrunn, foreslår Islamsk Råd egne muslimske barnevernsinstitusjoner.

04.11.19 22:46

I Barne- og familiedepartementets forslag til ny barnevernlov foreslår de en ny overordnet bestemmelse som tydeliggjør at barnevernet i sitt arbeid skal ta hensyn til dette. Islamsk Råd Norge (IRN) mener formuleringen «hensyn» blir for svak, skriver Vårt Land.

Derfor foreslår paraplyorganisasjonen for 33 islamske trossamfunn og organisasjoner i Norge å opprette egne muslimske barnevernsinstitusjoner, som én av flere mulige løsninger.

Les også: Rapport: 1 av 20 har opplevd grov vold fra foreldre

Leder Abdirahman Diriye i Islamsk Råd Norge sier til avisa at det er en kjent sak at barnevernet har tillitsproblemer i innvandrermiljøer, blant annet på grunn av manglende kunnskap om miljøene.

– Å opprette muslimske barneverns­institusjoner vil kunne ­gjøre foreldre trygge på at barna får en oppdragelse i tråd med de verdier de selv står for, sier utdyper han.

Les også: Rapport: Barnevernsansatte mangler kompetanse

Diriye understreker at institusjonene vil være akkurat som andre barnevernsinstitusjoner, men med ansatte som ivaretar barnas kulturelle, språklige og religiøse bakgrunn.

(©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag