Gå til sidens hovedinnhold

Islamsk råd: - Ikke noe problem

For første gang går paradetoget med homofile, lesbiske, bifile og transpersoner gjennom Oslos mest flerkulturelle bydel - Grønland.

Fredag 18. juni ble Skeive Dager i Oslo sparket i gang. Hele uken vil det forekomme ulike eventer hvor homofile og lesbiske står i spissen. Høydepunktet er selve parademarsjen, som vandrer avsted lørdag 26.juni. Nytt av året - paraden marsjerer gjennom Grønland.

Det har de siste årene vært flere verbale og fysiske angrep av muslimer mot homofile i denne bydelen.

Les også:- Homofile fortjener å drepes

- De har valgt å legge den der, og det er helt greit, sier generalsekretær i Islamsk råd, Shoaib Sultan, til Nettavisen.

Sultan ser på den nye løypa som uproblematisk.

- Vi har ingen grunn til å tro at det muslimske miljøet vil ta nevneverdig notis av det, ei heller reagere negativt, sier han.

Her ser du hele Skeive Dager-programmet

Paraden marsjerer henholdsvis fra Platous gate, og gjennom blant annet Grønlandsreiret, Grensen, Akersgata og Karl Johansgate, før paraden avsluttes ved Rådhusplassen.

Provoserende for mange
Pressekontakt for Skeive Dager, Stein Runar Østigaard, forklarer at paraden dreier seg om å være åpen, uten å frykte noe.

- Det handler om å være fornøyd med den man er. Vi ser på Grønland som en sammensatt og flerkulturell bydel hvor mange trives, og derfor vil vi være synlige, samt åpne også her, sier han.

Østigaard avviser alle påstander om at paraden er lagt til Grønland for å provosere.

- Vi håper virkelig ikke dette er provoserende, men faktum er at mange blir provosert av paraden uansett. Personer uttaler seg negativt hvert eneste år. Folk har gått så langt som å anbefale å legge olje i gatene slik at deltakerne ikke får marsjert, sier han.

- Vi gleder oss
Han understreker at Skeive Dager-teamet ikke har fått noen indikasjoner på at den nye løypa vil skape problemer.

- Vi har ikke hørt om noen reaksjoner, eller hørt at vi ikke bør gå der. Vi har til og med fått positiv respons fra muslimer. Vi gleder oss til å gå over Grønland, poengterer han.

Det er Oslo-politiet som har ansvaret for sikkerheten under paraden, men de ansvarlige er fredag ikke tilgjengelige for å kommentere saken.

Kommentarer til denne saken