RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Islamsk stiftelse har kjøpt eiendom for 30 millioner. Finansieres fra utlandet


KREVER GJENNOMGANG AV FINANSIERING: Harald Tom Nesvik i FrP retter lupen mot trossamfunn.
KREVER GJENNOMGANG AV FINANSIERING: Harald Tom Nesvik i FrP retter lupen mot trossamfunn. Foto: Berit Roald (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Nå vurderer regjeringen skal om det er mulig å stanse pengestrømmen til norske trossamfunn fra regimer som ikke støtter religionsfrihet.

Den islamske Amanastiftelsen vil etablere moskeer over hele landet, og investerer stort i eiendom. Kjøpene finansieres med millioner av kroner fra utlandet, skriver Kapital i dag.

Pengene sluses via en prosjektkonto i Det Islamske Forbundet og nå viser det seg at det allerede i første driftsår ble overført 15,8 millioner kroner i gaver fra det muslimske trossamfunnet Det islamske forbundet.

På Stortinget er det bekymring rundt hvordan de muslimske trossamfunnene blir finansiert og Stortinget har bedte regjeringen utrede en ordning som gjør at kun stater som praktiserer religionsfrihet tillates å bistå med finansiering av trossamfunn i Norge.

– Vi har sett at stater har finansiert opp endel moskeer og det er ikke nødvendigvis at våre menneskerettigheter står i høysetet. Vi har nå gitt regjeringen et arbeidsoppdrag med å se på de ulike støtteordningene og hvordan ting finansieres, sier parlamentarisk leder i Fremskrittspartiet, Harald Tom Nesvik, til bladet. Nesvik er også medlem av Stortingets utenriks- og forsvarskomité.

Les også: - Det ropes for lett opp om rasisme i Norge

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere