RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Island bryter helikoptersamarbeid med Norge

Sist oppdatert:
Oslo (NTB): Island bryter samarbeidet om kjøp av redningshelikoptre med Norge på grunn av de store restriksjonene som er pålagt offentlige utgifter på Island.

Nye redningshelikoptre medfører store investeringer som den islandske regjeringen ikke kan garantere for i de nærmeste årene.

- Dette får ikke følger for den norske anskaffelsen, verken når det gjelder pris eller levering, sier justisminister Grete Faremo (Ap) til NTB.

Norge og Island undertegnet i november 2007 en samarbeidsavtale om kjøp av nye langtrekkende redningshelikoptre. Siden den gang har det blitt forberedt kjøp av ett nytt redningshelikopter til Island med beregnet levering i 2018-2020, og med opsjon for ytterligere to.

Islandske myndigheter vil isteden inngå avtale om leie av to helikoptre i tillegg til det som Island allerede er i besittelse av, for å sikre at tre redningshelikoptre er tilgjengelige for den islandske kystvakten, opplyser Justis- og beredskapsdepartementet.

Norge har uttrykt forståelse for den stillingen Island er i, og den avgjørelsen islandske myndigheter har truffet om å oppheve samarbeidsavtalen. Det er ikke ventet at avgjørelsen vil påvirke eller forsinke den norske anskaffelsesprosessen. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere