Gå til sidens hovedinnhold

Island går for seier - Finland slått ut

Fornebu (NTB): - Jeg skal vinne finalen, sa en offensiv Hera Björk etter at det ble klart at Island går videre til finalen i Melodi Grand Prix. Finland ble overraskende slått ut.

Europa falt ikke for de Blenda-hvite finske jentene og deres folkemusikkinspirerte bidrag. Derimot stemte de inn en blondert serber, hviterussiske sommerfugler, gresk opa-musikk og en vakker belgisk ballade. I alt gikk ti land videre fra tirsdagens semifinale.

Det mest i øyenfallende kostymet kom fra Malta, da en mann med vinger plutselig åpenbarte seg bak vokalist Thea Garrett og begynte å flakse rundt på scenen mens hun fremførte den rolige balladen «My Dream». Men drømmen gikk ikke i oppfyllelse for Thea. Hun kom ikke til finalen.

Hviterussland satte sin lit til tre uskyldige sommerfugler, mens Makedonia, med sin blanding av rap og ballade, hadde hentet inspirasjonen fra en av landets herreklubber. Europa stemte for det uskyldige, og sendte Makedonia hjem uten finaleplass.

- Vi vil alle vinne, og skulle det skje tror ikke jeg det skulle bli noe problem. Det vil være en stor ting for oss å være vertskap for et slikt arrangement, sa Giorgos Alkaios på pressekonferansen etter semifinalen.

At Alkaios har mange fans på Fornebu, er det ingen tvil om. De greske flaggene vaiet tett, også på pressekonferansen.

- Og det blir hard konkurranse etter dagens resultater. Et fantastisk bra show, mente Norges Didrik Solli-Tangen etter semifinalen.

Den norske programledertrioen Haddy N?jie, Erik Solbakken og Nadia Hasnaoui gjennomførte en prikkfri semifinale. Etterpå var de da også fornøyde og oppstemte.

- Dette var fantastisk. Stemningen i salen var helt enorm, og vi gleder oss allerede til torsdag. Vi tror det blir vanskelig å sove i kveld - for et kick, var reaksjonen fra de tre etter at den første av de to semifinalene var i havn.

Disse landene går videre til lørdagens finale: Bosnia-Hercegovina, Moldova, Russland, Hellas, Portugal, Hviterussland, Serbia, Belgia, Albania og Island. Ti land går også videre fra torsdagens semifinale, mens fem land altså er direkte kvalifisert. (©NTB)

Reklame

Strømsjokk: Så mye billigere har fastpris vært i januar

Kommentarer til denne saken