RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Island sendte norske maskinpistoler i retur

Våpnene islendingene har sendt i retur er 250 MP-5 maskinpistoler, den samme typen som også brukes av politiet her hjemme.
Våpnene islendingene har sendt i retur er 250 MP-5 maskinpistoler, den samme typen som også brukes av politiet her hjemme. Foto: Cornelius Poppe (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
En omstridt forsendelse med brukte maskinpistoler fra det norske Forsvaret er sendt i retur fra Island. Våpenhandelen førte til politisk krise sist høst.

Den islandske kringkastingen RÚV melder at maskinpistolene ble sendt med rutefly til Gardermoen onsdag morgen, noe som bekreftes av Hærens talsperson, Sven H. Halvorsen.

I oktober i fjor var forsendelsen til den islandske kystvakten i ferd med å skape regjeringskrise på øya, der bevæpning av offentlig tjenestemenn er et kontroversielt tema. Den islandske regjeringen hevdet det var snakk om en gave fra Norge, mens Forsvaret her hjemme insisterte på at det var et salg.

Allerede i november opplyste den islandske kystvakten at maskinpistolene skulle sendes ut av landet ved første leilighet. Siden den gangen har de ligget på et tollager i påvente av retur til Norge. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere