Island sendte norske maskinpistoler i retur

Våpnene islendingene har sendt i retur er 250 MP-5 maskinpistoler, den samme typen som også brukes av politiet her hjemme.

Våpnene islendingene har sendt i retur er 250 MP-5 maskinpistoler, den samme typen som også brukes av politiet her hjemme. Foto: Cornelius Poppe (NTB scanpix)

En omstridt forsendelse med brukte maskinpistoler fra det norske Forsvaret er sendt i retur fra Island. Våpenhandelen førte til politisk krise sist høst.

24.06.15 23:56

Den islandske kringkastingen RÚV melder at maskinpistolene ble sendt med rutefly til Gardermoen onsdag morgen, noe som bekreftes av Hærens talsperson, Sven H. Halvorsen.

I oktober i fjor var forsendelsen til den islandske kystvakten i ferd med å skape regjeringskrise på øya, der bevæpning av offentlig tjenestemenn er et kontroversielt tema. Den islandske regjeringen hevdet det var snakk om en gave fra Norge, mens Forsvaret her hjemme insisterte på at det var et salg.

Allerede i november opplyste den islandske kystvakten at maskinpistolene skulle sendes ut av landet ved første leilighet. Siden den gangen har de ligget på et tollager i påvente av retur til Norge. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.