*Nettavisen* Nyheter.

Islands eksstatsminister sikker på frikjennelse

Reykjavik (NTB-DPA): Islands tidligere statsminister Geir Haarde sier han er sikker på at han vil bli frikjent etter riksrettssaken hvor han er tiltalt for sin rolle i bankkrisen i 2008.

- Jeg er ikke bekymret for utfallet. Jeg er uskyldig på alle tiltalepunktene, sa Haarde da den to uker lange rettssaken ble avsluttet fredag. Dommen er ventet å komme i slutten av april.

Foruten Haarde har tidligere og nåværende islandske regjeringsmedlemmer samt bankfolk vitnet i riksretten. 60 år gamle Haarde er den første ministeren som stilles for spesialdomstolen siden den ble opprettet i 1905.

Haarde er anklaget for å ha forårsaket krisen som veltet flere islandske banker i 2008. Han risikerer tre års fengsel hvis han blir funnet skyldig. Haarde er tiltalt for grov forsømmelse og for ikke å ha tatt de nødvendige tiltakene for å forhindre krisen. Den tidligere statsministeren mener tiltalen er politisk motivert, og har hele tiden hevdet at han gjorde det som var best for landet.

Islands tre største banker kollapset under finanskrisen, og landet ble kastet inn i dyp resesjon etter bankkollapsen høsten 2008. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.