RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Islands president leder på meningsmåling

Reykjavik (NTB-AFP): Islands president Olafur Ragnar Grimsson, som stiller til gjenvalg for en femte periode, leder klart over sine utfordrere, ifølge en ny meningsmåling.

Ifølge målingen får Grimsson 44,8 prosents oppslutning, mens den største rivalen, journalisten Thora Arnorsdottir, får 37 prosents oppslutning.

På tredjeplass, og langt bak de to i tet, ligger Trausti Gudmundsson med 10,5 prosent. Presidentvalget holdes lørdag 30. juni.

Grimsson sa i januar i år at han ikke ville stille til gjenvalg. Men etter at 30.000 islendinger deltok i en underskriftskampanje for å få ham til å ombestemme seg, lot han seg overtale og lanserte seg som kandidat likevel.

Thora Arnorsdottir, Grimssons argeste utfordrer, har i lang tid ledet på målingene. Men etter at Grimsson for alvor startet valgkampen for noen uker siden, har oppslutningen om henne sunket.

Grimsson ble valgt til president for første gang i 1996, og han ble svært populær da han to ganger nektet å underskrive den såkalte Icesave-avtalen som nasjonalforsamlingen vedtok. Avtalen innebar at islandske skattepenger skulle brukes til å betale kompensasjon til britiske og nederlandske bankkunder som mistet alle pengene sine da den islandske nettbaken Icesave gikk over ende i 2008. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere