*Nettavisen* Nyheter.

Islands president måtte avklare pizza-standpunkt

Stavanger 20120814: En stor pizza hos Pizzabakeren i ovnen Foto: Kent Skibstad (NTB scanpix)

Islands president Gudni Jóhannesson skapte voldsomme bølger på sosiale medier etter å ha sagt at han ville forby ananas-pizza. Nå har han moderert seg.

22.02.17 07:40

- Jeg liker ananas, bare ikke på pizza. Jeg har ikke makt til å lage lover som forbyr folk å ha ananas på pizzaen sin. Jeg er glad for at jeg ikke har makt til det. Presidenter bør ikke ha ubegrenset makt, slår Jóhannesson fast i et innlegg på Facebook.

Les: Orkla solgte Grandiosa for én milliard kroner i 2016

Avklaringen kommer etter at Jóhannesson både ble hyllet og refset i sosiale medier for sine sterke pizzameninger. Saken startet ifølge britiske The Guardian i forrige uke, da presidenten besøkte en skoleklasse i Aukureyri. Han sa til elevene at favorittfotballaget var Manchester United og at han var "fundamentalt imot" ananas på pizza. Så gikk presidenten enda lenger, og sa at dersom han kunne, ville han forby den tropiske frukten helt på pizzaer.

Les: 3D-printet pizza, labratoriebiff og melormer: Dette spiser vi om 30 år

Nå er tonen langt mildere.

- Jeg ville ikke hatt denne jobben dersom jeg kunne vedta lover som forbyr ting jeg ikke liker. Jeg vil ikke bo i et sånt land. Når det gjelder pizza anbefaler jeg sjømat, skriver presidenten.

HTML EMBED
embedNAvideo("7c_MHCPo5-247eLYahYGYQ", false)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag