RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Islandsk kjempe med seriøse planer i Norge

Sist oppdatert:
I dag skiftet Tyren formelt navn til Kaupthing Norge. Den islandske kjempen har seriøse planer i det norske markedet
Etter å ha vokst kraftig fra sin base på Island, har Kaupthing fått mye oppmerksomhet i det svenske markedet. Nå har den islandske kjempen planer om å vokse i det norske markedet.

Ifjor overtok selskapet Tyren Holding, og deres forvaltningsselskaper.

- Er det planer om å gjøre noe mer i Norge?

- Det er litt tidlig å si. Vi ser at Kaupthing vil ha en unison virksomhet i Norden, sier Theis Helseth i Kaupthing Norge til iMarkedet.

Dermed kan det ligge an til en utvidelse av produktspekteret også i Norge.

Kaupthing er en av Nordens topp ti banker og den desidert største på Island. Ved utgangen av 2003 hadde gruppen mer enn 6,2 milliarder euro i forvaltningskapital. Internasjonalt tilbyr Kaupthing fullservice investeringsbanktjenester som treasury, fondsforvaltning, meglertjenester og rådgivning og en fullt dekkende kapitalforvaltnings rådgivning og privatbank tjenester. I tillegg til alle de Nordiske landene, har banken kontorer i London, New York, Geneve og Luxembourg.

I Norge er det tre juridiske enheter som fra og med i dag alle blir identifisert med Kaupthing. De juridiske navnendringene er som følger:

Tyren Holding AS er nå Kaupthing Norge AS
Tyren Forvaltning / Absolutt Forvaltning AS er nå Kaupthing Forvaltning AS
Northern Insight Capital ASA er nå Kaupthing Markets ASA

Ved denne anledning skiftes det også navn på alle fondene som Kaupthing Forvaltning AS forvalter. Dette vil da bli strømlinjeformet med alle de andre fondene til Kaupthing i Norden:

Tyren Norge er nå Kaupthing Norge
Tyren Merkevarefond er nå Kaupthing Merkevare
Tyren.Com er nå Kaupthing Teknologi
Tyren Absolutt er nå Kaupthing Absolutt

Selskapet opplyser videre at Kaupthing Norge er en finansiell tjenesteleverandør som i dag har sin hovedfokus på kapitalforvaltning og rådgivning. Kaupthing Norge har spesialisert seg på alternative forvaltningsprinsipper og absolutt avkastning. I Norge har gruppen tre hovedforrettningsområder; Fondsforvaltning, Investment Services og Aktiv Forvaltning. Kaupthing har i dag mer en 200 millioner til forvaltning i Norge, og de over femhundre kundene er alt fra individuelle fondssparere til store multinasjonale selskaper.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere