Islandsk krim på sitt beste

Voldtekter, mystiske forsvinninger, utydelige inskripsjoner og løsrevne bibelsitater. Vi har sett nærmere på Myren, av Arnaldur Indridason.

23.03.04 14:49

Dette er forfatterens første bok på norsk, en bok som har blitt hyllet over hele Skandinavia. Vi har lest, og blitt underholdt.

Handlingen

Erlendur og Sigurdur Oli jobber ved etterforskningavsnittet i Reykjavik. De blir satt på saken der en eldre mann er blitt funnet myrdet i sitt eget hjem. Skallen hans er knust, og noen har etterlatt en gåtefull beskjed oppå liket.

Erlendur finner et gammelt bilde av en gravstein, dette er bare et av sporene som peker tilbake til hendelser fra fortiden.

Hovedpersonen Erlendur er 50 år og skilt. Han har en gravid datter som er narkoman og en sønn som ikke vil ha noe med ham å gjøre.

Slik er boken

Person - og miljøskildringene er gode. Vi befinner oss på Island, hvor det regner stort sett hele tiden. Arnaldur Indridason har skrevet en bok som holder et overbevisende høyt nivå.

Skal du lese en krimbok til påske, bør du lese denne. Dette er en meget troverdig og lettlest bok, som gjør at man får vanskeligheter med å legge boken fra seg.

Arnaldur Indridason har to år på rad vunnet Glassnøkkelprisen, det er første gang i prisens historie at så er skjedd. Denne islandske krimforfatteren har vunnet et stort publikum i et titalls land. Hjemme på Island er han en av de mest populære og leste forfatterne. I april i år lå han på 1,2,3,7 og 8 plass på den islandske bestselgerlisten. (Cappelen)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag