RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Islandske banker klar til kjøp

Sist oppdatert:
De to islandske bankene Islandsbanki og Kaupthing Bank har allerede gjort flere oppkjøp i den norske og nordiske banksektoren. Det blir neppe de siste
Island er som kjent et lite land, og for de to mest ekspansive finansbedriftene på øyen, Islandsbanki og Kaupthing er det islandske markedet forlengst for lite.

Mens Islandsbanki er i ferd bed å sluke KredittBanken har Kaupthing så langt kjøpt opp meglerhuset A. Sundvall og forvaltningselskapet Tyren Fondene.

- Vi ønsker å bygge en plattform i Norge tilsvarende den vi har i Sverige og Danmark, i løpet av tre til fem år, sier konsernsjef I Kaupthing Hreidar Mar Sigurdsson til Aftenposten.

I september kjøpte Kaupthing Bank den danske banken FIH for åtte milliarder kroner. For to år siden kjøpte islendingene den svenske banken JP Nordiska, og målet er å bli Nordens største investeringsbank. Nå har de hentet inn 5,1 milliarder i norske kroner for satse mer.

- Nesten daglig ringer nordmenn til oss og lurer på om vi vil kjøpe et eller annet. Det dreier seg om meglere, banker og agenter på vegne av oppkjøpsobjekter. Oppkjøp kan være en rask og effektiv måte å vokse på. Nordmenn vil snart legge merke til at vi stjeler markedsandeler, sier Sigurdsson til Aftenposten.

Han er imidlertid ikke bare ute etter norske banker.

- Vi er villig til å investere i voksende bedrifter. Kapitalutvidelsen gir oss muligheter til dette. I dag har vi bare knyttet én prosent av eiendelene våre til private equity-investeringer, vi ønsker å øke den andelen, sier banksjefen til Aftenposten.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere