Islendingene sier nei til Icesave-avtalen

Islands president, Ólafur Ragnar Grímsson snakket ivrig om bruk av sosiale medier under en konferranse hvor han skulle snakke om landets bruk av sosiale medier og teknologi for å gjenoppbygge nasjonen. Nå stiller han til gjenvalg.

Islands president, Ólafur Ragnar Grímsson snakket ivrig om bruk av sosiale medier under en konferranse hvor han skulle snakke om landets bruk av sosiale medier og teknologi for å gjenoppbygge nasjonen. Nå stiller han til gjenvalg. Foto: REUTERS

Islendingene sier som ventet nei til den omstridte Icesave-avtalen, viser foreløpige resultater fra folkeavstemningen.

07.03.10 09:10

Reykjavik (NTB-Reuters): Da rundt en tredel av stemmene var talt opp ledet med nei-siden med hele 93 prosent, mens bare 2 prosent hadde stemt for avtalen.

Islands statsminister Jóhanna Sigurdardóttir, som på forhånd betegnet folkeavstemningen som meningsløs og holdt seg hjemme på valgdagen, bekreftet det klare nei-flertallet og gjorde det samtidig klart at hun vil fortsette.

Sigurdardóttir beskylder britene og nederlenderne for å holde Island som «gissel» ved å stille seg i veien for utbetaling av kriselån fra Det internasjonale valutafondet (IMF) inntil en ny Icesave-avtale kommer på plass.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.