RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Islendinger henter mer

Sist oppdatert:
Det islandske bankkonsernet Islandsbanki er igjen i markedet med en emisjon, og midlene skal brukes til ny vekst for den offensive bankgruppen
Islandsbanki har ifølge en pressemelding sendt ut i formiddag, hentet inn 19 milliarder islandske kroner i en emisjon plassert i går ettermiddag. Det tilsvarer omkring 2 milliarder norske kroner.

I emisjonen hvor banken har trykket opp 1 milliard nye aksjer, ble overtegnignen på 56 prosent blant de åtti institusjonelle investorer som var invitert med. Kursen var satt til 18,60 islandske kroner.

I tillegg til emisjonen så plasserte Islandsbanki en post med egne aksjer på 10 milliarder islandske kroner. Aksjeposten ble kjøpt av investeringsbanken Straumur Burdaras mandag, da investeringsbanken solgt aksjer tilsvarende 20 prosent av aksjekapitalen i Islandsbanki.

- Mens banken totale finansielle styrke økes, så styrker emisjonen Islandsbankis egenkapitalbase betydelig og gir banken adekvat rom for vekst, skriver styret i en kommentar.

Islandsbanki har det siste par årene blant annet kjøpt opp de to norske banken BN Bank og Kredittbanken, og i tillegg har de kjøpt meglerhuset Norse Securities.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere