RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Islendinger logrer til Røkke

Sist oppdatert:
Islandsk direktør kunne tenkt seg å slå seg sammen med Aker Seafoods.
- Aker Seafoods vil være en perfekt match for Icelandic Group, og sikkert motsatt, mener administrerende direktør Finnbogi Baldvinsson i Icelandic Group.

Direktøren har latt seg intervjue i tidsskriftet Norsk Fiskerinæring om hvem han kunne tenke seg å invitere til nærmere samarbeid.

Ingen kronkrete samtaler

Baldvinsson sier at det ikke foreligger planer om konkrete samtaler, men at et samarbeid kunne være interessant.

- Også Røkke har planer om å bli størst i verden, og hvem vet, kanskje vi kan bli det sammen, sier Baldvinsson til tidsskriftet.

Frossen fisk

Tidsskriftet har foretatt en gjennomgang av selskapet og mener at Icelandic er Europas største fiskeriselskap og sannsynligvis verdens største videreforedler av kjølt og frossen hvitfisk

Selskapet forventer i år å selge 400 000 tonn fiskeprodukter til en verdi av om lag 12,5 milliarder kroner, og 75 prosent av salget kommer fra frosne produkter.

Fersk fisk

Aker Seafoods driver med fangst og primærproduksjon av hvitfisk og har 1350 ansatte. Selskapet er det største hvitfisk fangstselskapet i Europa, og hadde i 2004 inntekter på 2.467 millioner og oppnådde en EBITDA på NOK 211 millioner.

Konsernet har drøye 1 350 ansatte.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere