RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Islendinger reagerer på terrorsketsj om Norge

Reykjavik (NTB): Flere islendinger har reagert på en sketsj som ble vist på TV under en humorkavalkade. Sketsjen kan oppfattes som en spøk om terrorangrepet 22. juli.

Avisa DV skriver at den islandske kringkastingssjefen fant det nødvendig å kontakte Norges ambassadør til sagaøya for å understreke at spøken ikke var vondt ment.

Sketsjen handler om et bemanningsbyrå som skryter av jobbmulighetene for unge islendinger i Norge. På slutten legger en av de islandske rekruttererne til at selskapet tar forbehold om «eventuelle innfødte, sinnssyke, middelaldrende menn som skyter deg eller sprenger huset ditt i fillebiter med gjødselbomber».

Ambassadør Dag Wernø Holter sier han kjenner til sketsjen, men sier han ikke har hørt om nordmenn som har reagert på den. Det har derimot islendingene.

- Vi har merket oss at mange islendinger er skuffet over denne vitsen. Noen synes dette var unødvendig, men vi har ikke fått noen klager hit til ambassaden, sier Holter. Han forstår at noen reagerer fordi terrorangrepene 22. juli vekker sterke følelser, men sier også at han ikke oppfatter at sketsjen har noe med terrorhandlingene å gjøre.

Kringkastingssjef Páll Magnússon er enig i at referansen i sketsjen var unødvendig, men ser ingen grunn til å be om unnskyldning. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere