RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Islendinger ute av Fjord

Sist oppdatert:
Islandske Samherji har solgt alle sine aksjer i Fjord Seafood. Islendingene kom inn i januar, med planer om å bidra til en konsolidering i bransjen gjennom et strategisk samarbeid
Samherji har i dag solgt alle sine 11,2 millioner aksjer i Fjord til kurs 3,00 kroner, ifølge en børsmelding. Posten utgjør 2,4 prosent av Fjord.

Samherjis konsernsjef Thorsteinn Mar Baldvinsson er vararepresentant til Fjord-styret.

Det var i januar Samherji kom inn på eiersiden i Fjord gjennom en emisjon. Kursen var da 2,50 kroner.

Planen var at selskapene skulle samarbeide både innenfor oppdrett og distribusjon av laks og hvitfisk, ifølge en børsmelding den gang.

- Avtalen med Samherji er interessant både strategisk og industrielt. Den etablerer en plattform for et formalisert samarbeid mellom to av Europas store fiskeri- og havbruksselskaper, som både utfyller hverandre godt, men samtidig har endel overlappende aktivitet, sa daværende konsernsjef Paul Birger Torgnes i Fjord.

Islandsk presse meldte da at Samherji ønsket å være en pådriver for konsolideringen i fiskerinæringen, og vurderte å kjøpe seg videre opp i Fjord, blant annet for å få kontroller med Fjords salgsselskap Pieters. Dette selskapet gir bred tilgang til kundene i EU-markedet.

Samherji er Islands største fiskeriselskap og er ledende i oppbyggingen av fiskeoppdrett på Island.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere