*Nettavisen* Nyheter.

ISM bedre enn fryktet

Foto: (Scanpix)

Viktig undersøkelse i USA viser en svak oppgang.

02.03.09 16:17

Innkjøpssjefene forblir pessimistiske. Finanskrisen har blusset opp og er ledsaget av en hel rekke negative nyheter. Boligprisene og arbeidsmarkedet viser at utfordringene i den amerikanske økonomien står i kø.

NA24 iMarkedet – siste fra finansmarkedene

Innkjøpsindeksen ISM viser at de som deltar i undersøkelsen som gjennomføres av «Institute for Supply Management» venter at økonomien skal forverres ytterligere. Indeksen havnet på 35,8 poeng i februar fra 35,6 poeng i januar.

Økonomene ventet at ISM-indeksen ville falle til 33,8 poeng, viser en undersøkelse gjennomført av Bloomberg.

Den underliggende prisindeksen forble uendret på 29, mens sysselsettingsindeksen viser et fall til 26,1 poeng i februar fra 29,9 i januar. Delmålingen som viser utviklingen av nye ordre falt til 33,1 fra 33,2 poeng. Lagerindeksen falt til 0,5 poeng til 37 poeng i februar. Produksjonsindeksen for februar økte til 36,3 fra 32,1.

Fredag friga de amerikanske myndighetene den første revisjonen av bruttonasjonalproduktet for fjerde kvartal. Oppdateringen viser at BNP falt med 6,2 prosent i løpet av de siste tre månedene i 2008. Det første anslaget fra myndighetene viste en nedgang på 3,8 prosent.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.