RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Israel: - Atomvirksomheten dyr for Iran

Jerusalem (NTB-AFP): Irans atomprogram har kostet landet et beløp tilsvarende over 1.000 milliarder kroner, hevder Israel. Mesteparten av tapet skyldes verdenssamfunnets økonomiske straffetiltak mot regimet i Teheran.

Men nesten en firedel av tapet er penger som er brukt på det kjernefysiske programmet, sier ikke navngitte israelske sikkerhetsfolk ifølge nyhetsbyrået AFP. Israel, USA og andre vestlige land mistenker iranerne for å forsøke å lage atomvåpen.

Sanksjonene har først og fremst rammet den iranske oljeindustrien og banknæringen. Tapene beregnes til 130 millioner dollar eller om lag 805,5 milliarder kroner, het det i en melding fra AFP tirsdag.

Den amerikanske Israel-ambassadøren Dan Shapiro forsøkte dagen før å dempe israelernes bekymring for at Iran skal skaffe seg kjernefysiske våpen. - USA vil aldri tillate at Iran blir en atommakt, punktum, sa Shapiro på et møte i Jerusalem.

Iran forpliktet seg mandag til å samarbeide med det internasjonale atomenergibyrået IAEA om saker knyttet til det kjernefysiske programmet. Iranerne hevder at programmet er av rent sivil art, og at hensikten er å bygge atomkraftverk som skal produsere strøm. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere